Apple&Rhubarb Crumble

Görüntüsü ve kokusu çok hoştu..Tadına bakmaya fırsatım olmadı ama denemeye değebilir..Teşekkürler Zeynep Abla.. 🙂

Malzemeler:

2-4 dal rhubarb

3-4 adet elma
1/2 cup un (crumble)

1/2 cup kellogs (crumble)

1/4 cup kahverengi şeker (crumble)

1/2 cup hindistan cevizi (crumble)

1/4 cup yulaf (crumble)

60 gr. tereyağı (crumble)

Hazırlanışı:

Elmaları iyice yıkadıktan sonra, rhurbab ve elmaları sirke ile bir daha yıkıyoruz. Rhurbab’ı küçük parçalara kesip 1/4 cup su ilave edip 10-15 dakika pişiriyoruz. O sırada elmaları minik parçalar halinde doğruyoruz. Elmaları yumuşayana kadar ateşte pişiriyoruz. Elmaları rhurbab ile karıştırıyoruz.Crumble malzemelerinin hepsini derin bir kapta iyice karıştırıyoruz.Servis tabağının alt kısmına elma ve rhubarb karışımını, üzerilerinede crumble karışımını ekliyip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk. pişiriyoruz.Sıcak olarak, vanilya’lı dondurma veya taze meyve ile servis yapıyoruz.

 

Afiyet olsun!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s