Ekmek

Yabancı bir arkadaşımızın evde yaptığı ekmek hazırlarını hiç aratmayacak güzellikte idi.. Arkadaşımıza burdan teşekkür ediyoruz:)


Malzemeler:

700 gr. beyaz un (arzuya göre kepekli un veya yarı yarıyada yapabilirsiniz)

5 ml. tuz7 gr. kuru maya

420 ml. ılık su

30 ml. zeytinyağı

Hazırlanışı:

En sonunda fırında hamuru pişirmek için çok derin olmayan bir kabı hafifçe yağlıyoruz. Daha sonra derin karıştırma kabımıza; un, tuz ve kuru mayayı koyup en kısık derecede karıştırıyoruz. Un karışımına yavaş yavaş ılık su ve zeytinyağını ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar (1 dakika) en kısık derecede karıştırıyoruz. Elastik bir hamur elde edince kaptan çıkarıp, çok az yağlanmış streç film’in üzerine kabarması için yaklaşık 1 saatliğine bırakıyoruz. Hamur kabardıktan sonra (ilk halinin 2 katı büyüklüğe gelince), oklava yardımı ile minimum 30-60 sn. hamuru yoğuruyoruz. Hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeye top şekline getirip, önceden hazırladığımız pişirme kabına yerleştiriyoruz. Üzerini yağlanmış streç film ile kapatıp 20 dk. beklemeye bırakıyoruz. Bekleyen hamura, parmaklarımızı kullanarak üzerine minik çukurlar açıyoruz. Üzerini kapatıp, bir 10 dk. daha bekletiyoruz. Beklerken fırını 200 dereceye ayarlayıp ısınmasını sağlıyoruz. Hamurun üzerini açıp, zeytinyağını (bütün hamura gelicek şekilde) üzerine döktükten sonra 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra biraz soğuması için bekliyip, ılıkken servis yapıyoruz.

 

Afiyet olsun!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s