Erikli Pay

Bir müddet önce aldığımız fakat alındığından beri evde pek rabet görmeyen erikleri ”Başka bir form’a soksam yerler mi acaba?” diye düşünürken internet araştırmalarım sonucu Erikli Pay formuna sokmaya karar verdim. Tadına bakmaya fırsatım olmadı fakat bakan arkadaşlarım, ekşimsi güzel bir tadı olduğunu ve çok hafif olduğunu söylediler.

Hazırlama Süresi: 45 dk.

Pişirme Süresi: 35-40 dk.

Malzemeler:

200 gr. tereyağı (oda sıcaklığında, bu miktar biraz az gelebilir)

2 su bardağı un

0.5 su bardağı toz şeker

10-12 adet kırmızı çekirdekleri çıkartılmış erik

Süslemek için pudra şekeri

Hazırlanışı:

Tereyağı, şeker ve unu derince bir kaba alıp, elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun. Daha sonra bu hamuru 30 dk. buzdolabında beklemeye almak için streç yada aliminyum folyaya sarıp buzdolabında dinlendirin.Hamur buzdolabındayken, tart kalıplarınızı yağlayıp erikleri çıkartılma ve minik minik şekillendirilme işlemlerini yapabilirsiniz. Yaklaşık 30 dk. sonra hamuru buzdolabından çıkartıp tart kalıplarınıza çok kalın olmuyacak şekilde yayın, kenarlarını da kalıba göre hafifçe yükseltin. Hazırladığınız eriklerle tartın üstünü süsleyip fırına verin.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında tartın üzeri kızarana kadar pişirin. Tartı çıkartıp, soğuttuktan sonra üzerini pudra şekeri ile zevkinize göre süsleyebilirsiniz.

 

Afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s