Etimekli Tatlı

Uzun zamandır aklımda olan, annemle paylaştığımda da ‘ben yaparım’ dediği etimekli tatlımız..


Malzemeler:

1.5 paket etimek

2 tatlı kaşığı şeker (etimekler için)

1/2 çay fincanı su (etimekler için)

2 paket krem şanti2 kaşık un

1 lt. süt

2 kaşık nişasta

1 paket vanilya

Hindistan Cevizi

Hazırlanışı:

Etimekleri dikdörtgen bir borcama diziyoruz. 2 kaşık şekeri çok az suyla yakıp (şekerin kokmasını engelleyecek şekilde) hafif ılıyınca etimeklerin üzerine yumuşatmak için döküyoruz.2 kaşık nişastayı, 1 litre süt ve 2 kaşık un ve vanilya ile (isterseniz şekerde ilave edebilirsiniz) karıştırıp muhallebimizi yapıyoruz. Ayrıca 2 paket krem şantiyi sütle çırpıp, üzerinde yazığı tarifle, yapıp istersek ikisinide kremaya katıyoruz, istersekte birini muhallebiye katıp diğerini tatlının üzerine süs yapıyoruz. Krem şanti katılmış muhallebiyi sıcakken etimeklerin üzerine döküyoruz. En sonunda, muhallebinin en üstüne düzgünce krem şantiyi yayıp, bol hindistan cevizi ile süslüyoruz. Soğuduktan sonra servis yapıyoruz.

 

Afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s