Kabak Tatlısı

Bizim evde bir benim alışamadığım az şekerli, sağlıklı tatlı..


Malzemeler:

1 kilo tatlı kabak

1.5-2 su bardağı Şeker (arzuya göre azaltılıp, çoğaltılabilir)

Hazırlanışı:

Kabaklarımızı soyduktan sonra yıkayıp, geceden üzerine şeker serpiştirip pişireceğimiz tencereye (tabanı kalın bir tencere tercih edilirse daha iyi) bir gece bekletilir. Ertesi gün kısık ateşte üzerine biraz daha şeker serpip pişiriyoruz. Çatal batırılıp, yumuşadığı anlaşılınca ateşten alıp, soğumaya bırakıyoruz. Üzerini ceviz ile süsleyip soğuyunca servis yapıyoruz.

 

Afiyet olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s