Kepekli Poğaça

Bir önceki gün yaptığım peynirli ve sade poğaçalar kapış kapış gitmişti. Dünde aynısından tekrar yapmam istendi ev ahalisi tarafından..Bende bu sefer tarifi biraz değiştirip, daha sağlıklı hale getirmek adına beyaz un değilde kepekli un kullandım. Tadında bir farklılık yoktu fakat rengi daha koyuydu öncekilere göre..Birde daha kolay dağılıyordu sanırım ele alınca.. İç olarak evdeki kaşar peynirlerdende koymuştum bazılarına ama gelen yorumlar kaşarlı olanların daha ağır bir tadı olduğu yönündeydi..

Hazırlanma Süresi: 20 dk.

Pişme Süresi: 25-30 dk.

Malzemeler:
2 yumurta

2 bardak kepekli un

250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)

1 tatlı kaşığı şeker

1 paket (hazır) kuru maya

Beyaz peynir (iç)

Kaşar peynir (iç)

Hazırlanışı:

Bütün hamur malzemelerini derin bir kapta ele yapışmayacak hamur kıvamına gelene kadar iyice yoğuruyoruz. Arzunuza göre kaşar yada beyaz peynirle içlerini doldurduktan sonra. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına koymadan önce çok az suyla karıştırdığımız yumurta sarısını poğaçalarımızın üzerine sürüyoruz. Fırında 25-30 dk. poğaçaların üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

 

Afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s