Makluba

Teşekkürler Zeynep abla 🙂

Malzemeler:

1 kg. küp şeklinde doğranmış et

1 kg. patlıcan

Göz kararı pirinç (tencerenin büyüklüğüne göre)

Dolmalık fıstık

Hazırlanışı:

Küp şeklinde doğranmış et’i 2-3 saat, et yumuşayıncaya kadar, kaynayan suda pişiriyoruz. Patlıcanların kabuklarını soyup tuz ile ovuyoruz (patlıcanın tadının çıkması için). Tuz ile ovduğumuz patlıcanları yaklaşık 1 saat kadar süzgeçte bekletiyoruz.Kuruyan patlıcanları kızartıp, fazla yağı peçete yardımı ile alıyoruz. Derin tenceremizin en altına önceden pişirdiğimiz eti, ikinci kat olarak kızarmış patlıcanları diziyoruz. Son olarak tencereyi doldurucak şekilde pirinci koyup, et suyunu pirincin üzerinde gezdiriyoruz. Kısık ateşte pilav pişinceye kadar pişiriyoruz.Geniş ve düz bir tabağa tencereyi ters çevirip (etler üste gelecek) üzerine dolmalık fıstıklardan serpip sıcak olarak servsi yapıyoruz.

 

Afiyet olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s