Patatesli Börek

Malzemeler:

Yufka

6-7 adet haşlanmış patates (iç)

1 su bardağı kaşar rendesi (iç)

1/2 çay bardağı süt (iç)

Karabiber (iç)

1 büyük çay bardağı sıvıyağ1 çay bardağı su
1 adet yumurta

Galeta unu

Hazırlanışı:

1. Haşlanmış patatesleri soyup, püre haline getiriyoruz. Kaşar peyniri, tuz-karabiber ve çok yumuşak olmayan bir kıvama gelinceye kadar süt ilavesiyle iç harcımızı hazırlamış oluyoruz.

2. Sıvıyağ ve suyu derin bir kasede karıştırıp, yufkanın katlarına sürmek için hazırlıyoruz.

3. Yufkayı tezgaha serip, önce 4’e sonra 8’e kesiyoruz. Yufkalara yağlı karışımı sürdükten sonra iç harcını koyuyoruz.

4. Hazırladığımız börekleri sarıp, önce yumurta akına daha sonra galeta ununa buluyoruz.

5. Börekler hazırlandıktan sonra 170 derecelik fırında altı-üstü kızarana kadar tutuyoruz. Sıcak olarak servise hazır hale getiriyoruz.

*Ben yufka yerine buradan hazır aldığım ‘Spring Roll’ yapımında kullanılan (Çin usülü börek) kare şeklindeki yufkalardan kullandım.

*Evde galeta unu kalmadığından evdeki ramazan pidesini andıran ekmeği 15-20 dk. kadar fırında tuttup, küçük parçalara ayırdıktan sonra blender’dan geçirdim..

 

Afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s