Patatesli Poğaça

Hazırlama Süresi: 25 dk.

Pişme süresi: 25 dk.

Malzemeler;

100 gr. margarin

1 su bardağından biraz az sıvı yağ

1,5 çay bardağı yoğurt

3 su bardağı un

3 adet patates (iç)

-100 gr. beyaz peynir (iç)

Kırmızı pul biber (iç)

1 adet yumurta sarısı (üzeri için)

Hazırlanışı;

Un ve diğer malzemeleri yoğurun. Diğer tarafta patatesleri haşlayıp bir kapta ezelim ve peynir, tuz, kırmızı pul biberi katarak iç harcı oluşturun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun ortasında parmaklarınızla yuvarlak şeklinde açın. İçine harçtan koyduğunuz hamurların üstünü kapatarak yuvarlak poğaça şekli verin. Yağlı tepsiye dizdiğiniz poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürüp, üzerlerine susam serpin.. 200 C’ye ayarlanmış fırında pişirin.

 

Afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s