Peynirli ve Sade Poğaça

Sabahın o erken saatinde mutfağa girip o kadar heyecanla ve hevesle dalmışım ki kek ve poğaçalarımı yapmaya, yetişmem gereken bir dersim olduğunu son 20 dakikada anca farkedebildim, ama sanırım değdi. İnternetten alelacele bulduğum tarifi (çok kolay gözüktüğü için) pekte içime sinmeyerek denemeye karar vermiştim.. Sonuç mu.. Yiyen herkes bayıldı:)

Hazırlama Süresi: 25 dk.

Pişme Süresi: 20-25 dk.

Malzemeler:

250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)

2 yumurta (1 yumurtanın sarısı üzerine sürmek için)

1 tatlı kaşığı şeker

1 çay fincanı süt

1 paket kuru (hazır) maya

2 bardak un

Çörekotu

Beyaz peynir (iç)

Maydanoz (iç)

Hazırlanışı:

Bütün malzemeleri derin bir kapta ele yapışmayacak hamur kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Ayrı bir tabakta beyaz peyniri minik minik parçalayıp rende maydonazlarla karıştırıp içini hazırlıyoruz. Hamurun içine peynir yerleştirip, dilediğiniz gibi şekil veriyoruz. Fırına koymadan önceden ayırdığımız yumurtanın sarısını üzerlerine sürüp tercihe göre susam yada çörek otu ile süsleyip önceden hafif ısınmış olan 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s