Sahlep

Sıcak bir bardak sahlep denilince gözümün önüne gelen ilk manzara lapa lapa kar yağan bembeyaz bir şehir oluyor.. Soğuk kış gecelerinde, sıcacık yanan ateşin önünde mis gibi içilicek bir sahlebin yerini kolay kolay başka bir içicek tutamaz herhalde..

Hazırlanma Süresi: 5 dk.

Pişme Süresi: 35-40 dk.

Malzemeler:

2 çay kaşığı sahlep

2 tatlı kaşığı şeker

2.5 bardak süt

1 tatlı kaşığı nişasta

Tarçın/Antep Fıstığı

Hazırlanışı:

Sahlep ve nişastayı biraz şeker ile birlikte küçük bir kasede karıştırıyoruz. Bıraz ılık süt ekleyerek bulamaç haline getiriyoruz. Bir yandanda ocakta sütü kaynatıyoruz. Kaynayan süte hazırladığımız bulamaçı ekleyip kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra üzerine tarçın veya antep fıstığı ekleyip sıcakken servis yapıyoruz..

 

Afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s