Sebzeli Pilav

Zeynep Abla’ya bu tarifi için teşekkürlerimi yolluyorum:)


Malzemeler:

2 bardak Pirinç

1 soğan

2 domates

1 çay kaşığı domates salçası

1 cup yeşil fasulye

1 kase kırmızı biber (ya da havuç)

Zeytinyağı

Karabiber

Hazırlanışı:

Soğanları doğrayıp, zeytinyağında 5 dakika kadar kavuruyoruz. Küçük küçük doğranmış fasulye ve domatesleri ekleyip 10 dakika daha kavuruyoruz. Son olarak kırmızı biber ve domates salçasını ekleyip, (5 dakika) kavurmaya devam ediyoruz. Pirinci ce sıcak suyu ilave ettikten sonra kısık ateşte pirinçler pişene kadar bırakıyoruz.

 

Afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s