Yaban Mersinli Topkek

Malzemeler:

3 yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt1 su bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

3,5 su bardagi un

Yarim kase yaban mersini

Hazırlanışı:

3 yumurta ile toz şekeri çırptıktan sonra sütü ve yağı ilave edip tekrar mikser ile çırpıyoruz. Kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ilave ettikten sonra karışımımızı çatal ile çırğpıyoruz. (Lezzetli bir kek elde etmek icin ustalar böyle öneriyor). Son olarak yaban mersinimizi karışımımızın içine koyuyoruz. 180 derecede ısınmış fırınımızda 35 dakika kadar pişiriyoruz.

 

Afiyet olsun!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s