Şekerpare

Gidiş hazırlıkları, son görüşmeler, önceden planlanan fakat son dakikaya kalan ziyaretler.. Selvet abla, tarif ve güzel kahvaltı davetin için teşekkürler.. 🙂

Malzemeler:

Yarım paket tereyağı (125 gr.)

3 fincan pudra şekeri

3 fincan irmik

2 yumurta

Aldığı kadar un

3 su bardağı şeker (şerbet)

4 su bardağı su (şerbet)

Hazırlanışı:

Bütün malzemeleri derin bir karıştırma kabında karıştırıyoruz. Şekil verip fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış fırında üstleri hafif kızarana kadar pişirirken şerbeti için su ve şekeri derin bir tencerede şurup kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz. Fırından çıkan şekerparelerin üzerine şerbetlerini döküp soğuk olarak servis yapıyoruz.

 

Afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s