Sütlaç

 

 

Malzemeler:

1 küçük su bardağı pirinç

2 bardak su

1 kg süt

1 paket vanilya

3 yemek kaşığı nişasta

1 su bardağı toz şeker

 

Hazırlanışı:

1 küçük su bardağı pirinci 2 barda suyla haşlıyoruz. Pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Pirinçler yumuşayınca 1 kg. süt ilave ediyoruz. Kaynayınca 1 paket vanilyayı ve 3 yemek kaşığı nişastayı ayrı bir bardakta sulandırıp yavaş yavaş kaynayan süte ekliyoruz. 1 kaşık toz şeker ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Bir kaç dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz. Daha sonra sütlacı fırında ızgara bölünümü çalıştırıp sütlacı sunmak istediğimiz kaplarda üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

 

Afiyet Olsun!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s