Ahududulu Kek

Karşı komşumuz kahvaltıya çağırmıştı.. Akşamdanda ben ve genç arkadaşım ani bir kararla ertesi gün gidiceğimiz kahvaltıya bir kek yapma kararı aldık.. İlk başta sade bir kek yapmayı düşündük fakat son dakikada dolapta bulduğumuz ahududlarınıda ekleyiverdik keke..

Malzemeler:

2 bardak beyaz un

1 bardak kepekli un

1/2 bardak zeytinyağı

1 paket kabartma tozu

1 paket şekerli vanilin

2 bardak süt

1 bardak şeker

3 yumurta

Ahududu

 

Hazırlanışı:

Yumurta ve şekeri derin bir kapta iyice çırpıyoruz. Un, kabartma tozu, vanilya, süt ve zeytinyağını ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.  Karışımı kalıba dökmeden önce ahududu’nu ilave ediyoruz. Yağladığımız kek kalıbına ahudutlu karışımı döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında içi ve dışı iyice pişene kadar bekletiyoruz.

 

Afiyet olsun..

*Pişen keki kestikten sonra sade dondurma ve pudra şekeri ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Reklamlar

One thought on “Ahududulu Kek

  1. Ahududu Faydaları :Kanı temizler, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Terletir ve idrar söktürür. Kabızlığı giderir. Vücuda dinçlik verir. Romatizma, mafsal kireçlenmesi, nikris, boğaz, bademcik ve göz iltihaplarında kullanılır. Kansızlık ve veremde çok iyi bir gıdadır. Ateş’i düşürür. Üre ve şeker hastalarına da faydalıdır. Mide ülseri olanların kullanmamaları gerekir.
    http://sifalibitki.biz/ahududu.html

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s