İki Katlı Patates

 

Malzemeler:

4-5 tane patates (haşlanmış)

1 kase kornışon turşu

Baharatlar

Çok az tereyağı

Salça

1 küçük kase yoğurt

Göbek marul

Hazırlanışı:

Haşlanmış patatesleri ezip istediğimiz baharatlarla ve 1/2 çay bardağı zeytinyağı ile karıştırıyoruz. Bu karışımın yarısını kelepçeli kalıbımızın içine koyuyoruz.Dilimlediğimiz kornişonları ve doğradığımız bir kaç yaprak marulu üzerine koyuyoruz. İkinci kat için kalan patatesleri üstlerini örtecek şekilde yayıyoruz. Buzdolabında bir kaç saat beklettikten sonra kalıptan çıkarıyoruz. Başka bir kaba (servis yapacağımız tabak) ters çevirerek koyuyoruz. Üzerini yoğurtla kapladıktan sonra tereyağını eritip salçalyla karıştırarak elde ettiğimiz sosla süsleyip servis yapıyoruz.

 

Afiyet Olsun!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s