Islak Kek

Bir kaç hafta önce kuzenime söz verdim ”Tamam sana Islak kek yapıcam” diye ama İstanbul’la hasret gidermeye çalışırken o koşuşturma arasında mutfağa çok uzun süreli girmeye fırsat olmadı malesef.. Yarın ”Akraba Günü”müz var..Ee haliyle kuzenimde orda olucak (yani öyle umuyorum:) Bende fırsattan istifade hem ev sahibine (ki kendisi teyzem olur ve eminim çok güzel şeyler hazırlıyordur) yardım olsun hemde kuzenime verdiğim sözü tutayım diye girdim mutfağa.. Tarif basit..

Hazırlama Süresi: 15 dk.

Pişme Süresi: 25 dk.

Malzemeler:

3 yumurta

1 bardak şeker

3 bardak un

2 bardak süt

1 paket kabartma tozu

1 paket şekerli vanilin

2 yemek kaşığı kakao

2 kaşık zeytinyağı

Pudra şekeri

Hazırlanışı:

Klasik kek tariflerinde olduğu gibi şeker ve yumurtayı derin bir kapta iyice karışana kadar çırpıyoruz. Süt ve kakaoyu ekleyip çırpıyoruz. Karışımdan 1 çay bardağı kenara ayırıyoruz. Kalan karışıma un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Karışımı yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 175-180 derece civarı fırında iyice pişiriyoruz. Kek piştikten sonra sıcakken kenara ayırdığımız yumurta-süt-kakao-şeker karışımını kekin üzerinde gezdiriyoruz. Pudra şekeri ile süsleyip servise sunuyoruz.

 

Afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s