Malzemeler:
5-6 tane patates (haşlanmış)
2 tane havuç
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1 tane limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Baharatlar
1 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı dilimlenmiş kornişon turşu
Hazırlanışı:
Haşlanmış patatesleri bir kapta ezip yağını, limonunu ve istediğimiz baharatlerı ilave edip iyice karıştıralım ve ikiye ayıralım. Birisini kıydığımız maydanoz ve dereotu ile karıştırıp diğerini de rendelediğimiz havuç ile karıştıralım.. Derin bir kasenin içine streç film serip patatesleri sırayla yayalım ve buzdolabında en az 1 saat bekletelim. Servis yapacağımız zaman servis tabağımıza ters çevirerek streç filmi çıkarıp üstünü yoğurtla ve dilimlenmiş kornişon turşusu ile kaplayalım.
Afiyet olsun…
Reklamlar