Açma

Kuzenimin çok sevdiği, bir arkadaşımızın yaptığı pastane açmalarını aratmayan bir lezzet..

Malzemeler:

Un (Aldığı kadar)

500 ml. süt

Yaş maya (1 kibrit kutusu)

2 yumurta akı

1.5 bardak sıvı yağ

Mahlep (1 tatlı kaşığı)

2 çorba kaşığı toz şeker

Hazırlanışı:

Ilık süt ile mayayı karıştırıyoruz. Yumurta akı, mahlep, yağ, şeker ve tuzuda ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Aldığı kadar unu ekleyip, karıştırarak kulak memesi kıvamına getiriyoruz. Limon büyüklüğünde parçalar alıp, çok az içini açıp bıçağın ucu ile iç kısmına katıyağ sürüyoruz. Simit yaparmış gibi şekil verip, iki ucu üst üste getiriyoruz. Üzerine 2 yumurta sarısını sürüp, çörekotu ve susamla süslüyoruz.

 

Afiyet Olsun..

* Üstünün kızarması için yumurta sarısına toz şeker ekleyebilirsiniz.

 

Reklamlar

One thought on “Açma

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s