Kıymalı Kıvrım Börek

Malzemeler:

3 yufka

1 çay bardağı yoğurt

1/2 çay bardağı sıvıyağ

1 yumurta

Susam

Kıymalı harç için:

250 gr kıyma

Maydonoz

Karabiber

Kıymalı Harcın Hazırlanışı: :

Kıymayı tavaya koyup suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz.İçine karabiber ve kıyılmış maydanozlarımızı ilave ediyoruz. Bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.

Böreğin Hazırlanışı:

Daire şeklindeki yufkalarimizi tamamen açıp içine sıvıyağ sürüyoruz ve ortadan ikiye katlayıp yarım daire şeklini  elde ediyoruz. Harcımızı uzun kenara yayıyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz.  Elde ettiğimiz ruloyu tepsinin ortasından başlayarak gül şeklinde döndürerek yerleştiriyoruz.  Diğer iki yufyayı  da aynı şekilde tepsimize yerleştiriyoruz. Bu işlem bitince yumurtayı,yoğurdu ve 1/2 çay bardağı sıvıyağı  bir kasede çatal ile iyice çırpıp henüz pişmemiş olan böreğimizin üzerine döküyoruz. Fırına koymadan 10  dakika bekletiyoruz. Son olarak da susam serperek tepsimizi fırına koyuyoruz. 200 derecede pişiriyoruz.

 

Afiyet Olsun!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s