Kepekli Poğaça 2

Malzemeler
Yarım bardak zeytinyağı

2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)

Aldığı kadar un (4 bardak- 2 bardak kepekli, 2 bardak beyaz)

1 yemek kaşığı şeker

1 paket hazır kuru maya

1.5 su bardağı ılık süt

1 paket karbonat

1 kahve fincanı su

1 yumurta

1 yumurtanın sarısı

Hazırlanışı:

Ilık su ve sütü derin bir kaba alıp, içine maya ve şekeri ekliyoruz. Kabarması için 2-3 dakika bekliyoruz. Başka bir kapta un, tuz, tereyağ, zeytinyağı ve 1 yumurtayı iyice karıştırıyoruz. Su ve süt karışımını içine ilave edip, mayalanması için 35-40 dk bekletiyoruz. Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı ve susam serptikten sonra 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s