Saray Pilavı

Malzemeler:

2 bardak pirinç

1 avuç pilavlık fıstık (kavrulmuş-çam fıstığı)

1 bardak Kavrulmuş mantar

1 demet Dereotu

3 bardak haşlanmış tavuk suyu

Haşlanmış ve didilmiş tavuk

1 bardak haşlanmış nohut

Zeytinyağı

1 çay bardağı mısır

Karabiber

Hazırlanışı:

Zeytinyağın da önce fıstığı kavuruyoruz. Daha sonra nohut, mantar ve mısırı ekleyip biraz daha çeviriyoruz. Pirinçleri ilave edip kavuruyoruz. 3 bardak kaynar tavuk suyu ile 1’e 1.5 ölçüsü ile (çiğ pirince) toplamda 2 bardak pirince 3 bardak tavuk suyu ile önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pişiriyoruz.

 

Afiyet olsun…

Reklamlar

2 thoughts on “Saray Pilavı

  1. sa. Yeni olmasına rağmen blogunuz ve çok güzel tarifleriniz var.özelikle saray pilavı çok iştah açıcı ve nefis görünüyor ellerinize sağlık zaten pilav yapmasını bilen her yemeğide güzel yapar kolay gesin sevgiler…A.E.O

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s