Tavuk Çorbası

Kısa sürede yapılan pratik ve leziz bir çorba tarifi…

Malzemeler:

1’er tane kemikli göğüs ve but

1 çarliston biber

Zeytinyağı

1 büyük domates

Tavuk suyu

1 ufak su bardağı şehriye

Karabiber

Kuru Nane

Kıyılmış Maydanoz

Hazırlanışı:

Kemikli göğüs ve but’un kabuklarını soy, haşla minik minik didikliyoruz. Tencereye ince ince doğradığımız çarliston biberi koyup  zeytinyağında çeviriyoruz. Domatesi ince ince kesip içine karıştırıyoruz. Tavuk suyunu ilave edip, şehriyeleri ve didilmiş tabuklarıda ekliyoruz. İri taneli çekilmiş karabiber serpip, pişmeye yakın kuru nane ve kıyılmış maydanozları ilave ediyoruz. Orta ateşte şehriyeler büyüyünceye kadar pişiriyoruz.

 

Afiyet olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s