Kabak Salatası

Malzemeler:

1 kilo kabak

5 havuç

Zeytinyağı

1 demet dereotu

1 büyük kase yoğurt

1-2 diş sarımsak

Toz kırmızı biber

Çekilmiş ceviz

Hazırlanışı:

Kabakları ve havuçları rendeliyoruz. Bir tencereye çok az zeytinyağı koyup kabakları ve havuçları içine tuz ekleyip önce harlı ateşte sonra kısık ateşte karıştırarak pişirip bir kaba alıyoruz. Soğuduktan sonra kabağın bıraktığı suyu süzüyoruz. Başka bir kapta yoğurt, sarımsak, tuz ve dereotunu karıştırıyoruz. Yoğurt ve kabaklı karışım karıştırılıp üzerine isteğe bağlı toz kırmızı biber ve çekilmiş ceviz ile süs yapıp,  soğuk olarak servise sunuyoruz.

 

Afiyet olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s