Milföy Tabağında Sac Kavurması

Milfoy tabaklarinin hazirlanisi:

Oncelikle…Servis yapilacagi kisi sayisinca milfoye ve borcam kaseye ihtiyacimiz var. Borcam kaseleri ters ceviriyoruz ve dis kisimlarini yagliyoruz.Milfoy hamurlari hafifce elimizle buyuterek kaselerin disini kapliyoruz. Catalin ucuyla kabarmamasi icin delikler aciyoruz. Milfoyler pembelesinceye kadar firinda pisiriyoruz.Soguduktan sonra dikkalice (belki bir catal yardimiya) borcamdan ayriyoruz. Artik elimizde kase seklimde milfoy tabaklari var. Bu tabaklarin icini istediginiz et yemegiyle doldurabilirsiniz.Ben sac kavurmasini tercih ettim.

Sac Kavurmasi icin Malzemeler:

1 kilo kuşbaşı

2-3 havuç (tercihe bagli)

1 su bardağı haşlanmış nohut (tercihe bagli)

1 domates

2 sivri biber

2-3 kasik tereyağı

1 yemek kaşığı salça

Sıvıyağ

Hazirlanisi:

Eti tencereye koyup kuvvetli ateste bir muddet pisiriyoruz. Sulanmaya baslayinca, atesi kisip 1 saat bu sekilde pisiriyoruz. Suyu azalinca dogradigimiz havuclari ve haslanmis nohutu ilave ediyoruz. Havuclar yumusayinca domates ve biberi koyup 5 dakika daha pisiriyoruz.Bu esnada ana yemegimiz icin sos hazirlamamiz gerekiyor. Kucuk bir tavada tereyagini eritip iyice kizinca siviyagi ve salcayi ilave ediyoruz. Bir sure hepsini birlikte kavuruyoruz. 1 cay bardagi su ilave edip sosumuzu etin uzerine dokuyoruz. 5 dakika daha kisik ateste pisirince sac kavurmamiz hazir oluyor. Et yemegini milfoy tabaklarina koyup, pilavla birlikte servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Reklamlar

3 thoughts on “Milföy Tabağında Sac Kavurması

  1. Mükemmel bir fikir bayıldım. İlk fırsatta deneyeceğim ınsallah. Yalnız kişi sayısı kadar borcam bulmak mesele 😦

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s