Sezar Salatası

Ben ‘Sezar Salatası’nı hep İtalyan mutfağına ait sanırdım. Ama az önce öğrendim ki bu salatanın tarifini bulan Ceasar Cardini, İtalyada doğmuş bir Meksikalıymış. Sezar Salata’sınada Restaurant menülerinde ilk 1946 yılında Los Angeles/ABD’de rastlanmış. Yine de çok kafa karıştırmayalım ve İtalyan salatası olarak bilmeye devam edelim biz. Salata denilip geçilmemesi gereken, hazırlarken özen ve güzel malzemeler gerektiren bir tarif.

Malzemeler:

1 top marul (uzun marul)

İnce kesilmiş Parmesan Peyniri

3 adet yumurta (haşlanmış)

Kızartılmış ekmek küpleri

1 küçük limon suyu (sos)

2 kaşık mayanoz (sos)

2-3 kaşık zeytinyağı (sos)

1 tatlı kaşığı Sarımsak tozu (sos)

 

Hazırlanışı:

Marulları iyice yıkayıp servis tabağına koyuyoruz. Sos için gerekli bütün malzemeleri bir kasede iyice karıştırıp marulların olduğu servis tabağına döküp iyice karışmalarını sağlıyoruz. Kızarmış ekmek, ince doğranmış parmesan peyniri ve rendelenmiş yumurta ile üzerini süsleyip, soğuk olarak servis yapıyoruz.

 

Afiyet olsun…

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s