Fırın Poşetinde Tavuk

Hazırlanması çok kısa süren ama pişmesi biraz vakit alan, misafirlerinize pilav ve salata ile ikram edebileceğiniz çok lezzetli bir tarif. En iyisi hemen tavukları fırına atın, pilav ve salatayı hazırlamaya başlayın…


Malzemeler:

1 tüm piliç

3 patates

3 havuç

Salça

Kimyon

Kekik

Karabiber

K

1 adet fırın poşeti

Hazırlanışı:

Tavuğumuzla birlikte poşetleyeceğimiz sebzelerimizi soyup doğruyoruz. Ayrı bir kapta 3 tatlı kaşığı salça ve 1 tatlı kaşığı kimyon, kekik, karabiber ve köriyi karıştırıp sosumuzu elde ediyoruz. Sos kabının içine pilicimizi koyup elimizle sosu yayarak pilicin sos ile özdeşleşmesini sağlıyoruz. Daha sonra fırın poşetimizin içerisine pilici ve sebzelerimizi koyarak poşeti kapatıyoruz. Bir fırın tepsinin içinde 200 derecede yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.  (Poşetin bir kaç yerinden bıçak yardımı ile delik açmak, pişme esnasında poşetin patlamamasın ayardımcı olacaktır).

 

Afiyet olsun!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s