Hünkar Beğendi

İçine patlıcanın girdiği her tarif güzeldirr…

Malzemeler:

4 adet top/kemer patlıcan

1 kilo parça et

Karabiber-Tuz-Kekik

1 adet yemeklik soğan

1 kaşık un (başemel sos)

1 kaşık tereyağı (başemel sos)

1.5 su bardağı süt (başemel sos)

Rende kaşar (başemel sos)

Hazırlanışı:

1 adet yemeklik soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz. Kavurduğumuz soğanların içine 1 kilo eti ekleyip, suyunu salıp tekrar çekene kadar pişiriyoruz. Arzu ettiğiniz baharatları ve tuzunu ekleyip lokum kıvamına gelene kadar pişiriyoruz (Yemeği pişirmek için zamanınız kısıtlı ise düdüklü tencerede pişirmeyi deneyebilirsiniz).

Patlıcanları ister fırında ister ocağın üstünde ateşte közlüyoruz (ocağın üstünde közlerseniz ateşin kokusunu duyabilirsiniz). Patlıcanları soyup ufak ufak doğruyoruz. Başemel sos için, un ve tereyağını bir tavada kavuruyoruz, içine süt, rende kaşar ve tuzunu ekleyip iyice karıştırıyoruz.

Patlıcan ve başemel sosu karıştırıp, blenderdan (pürüzsüz olması için) geçiriyoruz.

Servis tabağının kenarına patlıcan, ortasınada etimizi koyarak sıcak olarak servis yapıyoruz.

 

Afiyet olsun!!

 

Reklamlar

One thought on “Hünkar Beğendi

  1. ooff harika görünüyor canım ellerine sağlık, ben de yaparım bunu ara ara eşim patlıcan hayranıdır 🙂 çok sever… ben genelde üzerine kıymalı sosla yapıyorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s