Bagel’ımsı Simit

Kişiye özel (custom made) bir tarifle hazırladığım simit’lerden böyle güzel bir sonuç çıkabileceğini çok beklemiyordum açıkcası. Simit desem tam Simit değil, Bagel (Amerikalıların meşhur kahvaltısı) desem tam Bagel değil, ben karar veremedim ne olduğuna buyrun siz deneyin, kararı siz verin??

(sade)

 

(zeytinli)

Malzemeler:

3 bardak kepekli un

1 bardak ılık su

1 paket kuru maya

1 bardak kırılmış ceviz

Çörekotu

1 bardak çekirdeksiz zeytin (zeytinli)

Hazırlanışı:

1 bardak ılık suyun içinde mayayı şişiriyoruz. Mayanın kabarması için suyu 10-15 dk. bekletiyoruz. Derin bir kapta un, tuz ve mayayı ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Hamurun mayalanıp kabarması için 1-1.5 saat ılıkla sıcak arası bir ortamda bekletiyoruz. Hamur mayalanıp kabardıktan sonra içine ince ince kırdığımız cevizleri ekleyip karışmasını sağlıyoruz. Cevizli hamurdan simit şekli verip üzerine çörekotu serpip 180 derece fırında 15-20 dk. kızarıp içleri pişene kadar bekletiyoruz. Sıcak olarak servis yapıyoruz.

 

Afiyet olsun!!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s