Pancake

Her ülkenin kendine göre bir Pancake yapma tarzı var; mesela Almanlar patatesle, İtalyanlar Ricotta peyniri ve çikolata dolgulu (Cannoli), Meksikalılar ise et ile yiyor Pancake’lerini. Benim yaptığım Avusturalya ya da ABD’nin tarzına daha yakın..

Patates ile nasıl olur bilmem ama İtalyan’ların damak zevkine güvenmek gerekir Ricotta peyniri ilede çok hoş olabilir…

Malzemeler:

1 bardak süt

1 bardak + 1 kaşık un

2 yumurta (oda sıcaklığında)

1 çorba kaşığı tozşeker

1 paket kabartma tozu

Tavayı yağlamak için zeytinyağı

Hazırlanışı:

Şeker ile yumurtaları pütürsüz olana kadar çırpıyoruz. Azar azar un ve sütünü ekliyoruz. Topak kalmayacak şekilde karıştırıp, 1 saat’e yakın buzdolabında bekletiyoruz. Pişirmeden önce içine 1 kaşık un ve 1 paket kabartma tozunu ilave edip bir kez daha çırpıyoruz. Tavayı yağ ile çok az kızdırıp, içine karışımdan bir servislik koyup arkalı-önlü pişiriyoruz. Sıcak olarak servis yapıyoruz.

 

Afiyet olsun…

*Servis önerileri:

Tatlı=Şokella, (her türlü) reçel, mable şurup (kendi özel şurubu), taze mevsim meyveleri (en yakışanları çilek, muz ve kivi bence),

Tuzlu= Peynir çeşitleri, zeytin

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s