Scone

Amacım çeşnili ve sağlıklı bir ekmek yapmaktı, fakat yaptığım tariften çıkan sonuç İngilizlerin (aslen İskoçların) Scone dedikleri, ekmeğe çok benzer, ister tatlı ister tuzlu olarak tüketebilebilecek tarzda olan ekmeklerden çıktı.

Malzemeler:

1 uzun bardak ılık su

2.5 yemek kaşığı süt

2.5 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tutam şeker

1 paket kuru maya

4 bardak un

Kekik, maydanoz (kuru),

Çekirdeksiz siyah zeytin

Kırmızı biber (küp küp doğranmış)

Hazırlanışı:

Kuru mayayı 1 bardak ılık suyun içinde 1 tutam şeker ile karıştırıp 10 dk. bekletiyoruz. Diğer bütün malzemeleri derin bir kaba alıp, mayalanmış suyuda içine ilave ediyoruz. Karışımı iyice yoğurup hamur kıvamına getirdikten sonra üzerini streçliyip 40 dk. mayalanması için sıcak bir yerde bekletiyoruz. Hamur mayalandıktan sonra içine eklemek istediğimiz malzemeleri (çekirdeksiz zeytin, kırmızı biber, baharatlar vb.) ekleyip şekil verip 20 dk. daha mayalanması için bekliyoruz. Mayalandıktan sonra 180 derece fırında üzeri kızarıp içleri tam olarak pişinceye kadar pişiriyoruz.

 

Afiyet olsun!

*Servis önerisi: Şokella, (her türlü) reçel, peynir (her türlü), zeytin, zeytin ezmesi

Reklamlar

2 thoughts on “Scone

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s