Arabaşı Çorbası


Malzemeler:

1 adet tavuk göğsü

4 tepeleme yemek kaşığı un

2 kaşık tereyağı

Bir kaşık salça

Hazırlanışı:

Tavuğu haşlıyoruz ve soğuması için kenarda beklemeye bırakıyoruz. İlk önce yağsız bir şekilde rengi pembeleşinceye kadar unu kavuruyoruz. Başka bir tencerede yağı eritip salçayı ilave edip biraz kavurduktan sonra tavuğun haşlama suyunu döküyoruz. Bir kapta soğuk suyla sulandırdığımız kavrulmuş unu da çorbamıza ilave ediyoruz. Kaynayınca küçük parçalar halinde ayırdığımız tavukları ilave edip karıştırınca çorbamız hazır oluyor.

 

Afiyet olsun!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s