Etli Nohut Yemeği

Çok bilinen bir yemek olan etli nohut, annemin tarifiyle daha da lezzetleniyor.

Malzemeler:

2 su bardağı nohut

İsteğe bağlı kemikli veya kemiksiz et

1.5 yemek kaşığı salça

1/2 çay bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı:

Öncelikle düdüklü tenceremizde etleri renkleri koyulaşıncaya kadar kavuruyoruz. Daha sonra yağ ve salçayı ilave ediyoruz. Onlar da kavrulduktan sonra bir gece önceden ıslatmış olduğumuz 2 su bardağı nohutu da ilave edip, nohutun üzerini örtecek kadar kaynar su ilave ediyoruz. 30-35 dk. düdüklü tenceremizde pişirmeye bırakıyoruz.

 

Afiyet Olsun!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s