Karnıyarık

Bu tarifin diğer karnıyarık tariflerinden en önemli farkı; patlıcanların kızartılarak değil de közlenerek hazırlanması…Daha hafif, daha kolay hazırlanabilir ve kesinlikle daha sağlıklı!
Malzemeler:
5 adet patlıcan
250 gram kıyma
3 domates
5 biber
1-2 dal maydanoz
Karabiber
1 yemek kaşığı salça
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı:
Bir ocakta patlıcanlar közlenirken diğerinde kıymaları bıraktıkları suyu çekinceye kadar tavada kavuruyoruz. Doğradığımız domatesler, biberleri ve salçayı koyup karıştırıyoruz. İnce kıydığımız maydanozu ve karabiberi ilave edince kıymalı harcımız hazır oluyor. Patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra fırın kabına diziyoruz ve üzerlerinde boylamasına açtığımız kesiklerin içine hazırladığımız kıymalı harçtan koyuyoruz. 1 su bardağı sıcak suyu üzerlerinde gezdirip 200 derece fırında 10 dk. pişiriyoruz.
Afiyet olsun!
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s