Muzlu Muffin

Fırının kapağını açtığımda bütün mutfağı kaplayan mis gibi muz kokusuna değdi doğrusu bütün uğraşlarım…

Malzemeler:

3 adet muz (ezilmiş)

1.5 bardak süt

2 bardak un

3 yemek kaşığı kahverengi şeker

2 yemek kaşığı zeytinyağı

12 (ince) dilim muz

1/2 çay kaşığı karbonat

1 yumurta (oda sıcaklığında)

Hazırlanışı:

Muzları çok az süt ile pürüzsüz hale gelene kadar blendırdan çekiyoruz. Diğer bütün malzemeleri ve ezilmiş muzu derin karıştırma kabında iyice karıştırıyoruz. Muffin kaplarımızı yağlayıp içine karışımdan 1’er kepçe koyup, üzerine taze 1’er dilim muz ekliyoruz. 185 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. (muz’lu keklerin içleri diğerlerine göre biraz daha zor pişiriyor, iyice kontrol etmeden çıkarmayın)

Afiyet olsun…

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s