Kadayıflı Muhallebi

Hayır diyemediğim tek tatlı…

Malzemeler:

Muhallebi için
1 kg süt
3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta
Tatlının üst kısmı için
150 gr kızartılmış kadayıf
6 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı zeytinyağı
İstediğiniz kadar ceviz
Hazırlanışı:
Muhallebi için bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Orta derece ateşte sürekli karıştırarak karışım kaynayıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz. Geniş bir bocama boşaltıp soğumaya bırakıyoruz.
Kadayıfı ister robotta 1-2 saniye çevirerek, ister geniş bir kabın içine koyup havan tokmağı gibi bir aletle küçük parçalar haline gelecek şekilde kırıyoruz. İçerisine yağ ve şekeri ilave edip 1-2 dakika orta ateşte kavuruyoruz ve robotta parçalanmış cevizleri ilave ediyoruz. Sıcaklığı en azından ılık (soğuk da olabilir) muhallebinin üzerine kadayıflı karışımı döküyoruz. Tatlımızı buzladolabında iyice soğuduktan sonra servise sunuyoruz.
Afiyet olsun..
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s