Mangolu Muhallebi

İçine hiç şeker eklemeden tatlı yapabileceğinizi hiç düşündünüz mü? Bence mevsim meyveleri ile denemeye değer…

Malzemeler:

0.75 ml. süt

5 yemek kaşığı pirinç unu

1 adet mango (veya herhangi bir mevsim meyvesi)

Hazırlanışı:

Süt ve pirinçununu derin bir kabın içine döküp birbirlerine karışıncaya kadar orta dereceli ateşte kaynatıyoruz. Süt katı bir kıvam almaya başlayınca ocaktan alıp servis kasemizin içine döküyoruz. Soyup dilimlediğimiz mangoları (yada diğer mevsim meyvelerini) rondodan geçirip katılaşmış olan muhallebinin üzerine döküyoruz. Afiyet olsun…

 

Tatlının orjinal tarifi (şeker severler için):

Malzemeler:

1 lt. süt (muhallebi)

1 bardak şeker (muhallebi)

5 kaşık un (muhallebi)

1 paket vanilya (muhallebi)

Mevsim Meyvesi (sos)

1/2 çay bardağı şeker (sos)

Hazırlanışı:

Muhallebi hazırlamak için gerekli olan bütün malzemeleri derin bir tencerede koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak (orta ateşte) kaynatıyoruz. Koyu bir kıvam alıp, kaynadıktan sonra servis kasesine soğuması için döküyoruz. Muhallebi soğurken sos için soyup, küçük parçalara ayırdığımız meyveleri ve şekeri rondadan geçirip iyice karıştırıyoruz. Meyveli sosu soğuyan muhallebinin üzerine döküp soğuk olarak servis yapıyoruz.

 

Afiyet olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s