Haşhaşlı Çörek

Malzemeler:
1 kg un

1 yaş maya

Su

Haşhaş (sıvı)

Hazırlanışı:
Bütün malzemelerle hamuru yoğuruyoruz ve hamuru 2 parçaya ayırıyoruz, 1 parça üzerine haşhaşlı yağ döküp elimiz ile açıyoruz, bunun üzerine 2. hamur koyup aynı işlem yapıyoruz, daha sonra 2 parmak kalınlığında kesiyoruz, büküp yağlı tepsiye diziyoruz, üzerine yumurta sarısı sürüp fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun!…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s