Acıbadem Kurabiyesi

İkinci Makaron denemem, Fransızların o meşhur, rengarenk ve yumuşacık Makaron’larından elde edemesemde bizim Acıbadem kurabiyesine daha çok benzeyen kurabiyeler elde ettim, yılmak yok denemeye devam…

Malzemeler:

3 yumurta akı

1/2 su bardağı tozşeker

3/4 su bardağı çekilmiş badem

1 su bardağı pudra şekeri

3 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya

Hazırlanışı:

Yumurtaların beyazlarını ayırıp, mikserle kabarıp köpük köpük oluncaya kadar (yaklaşık 2-3 dakika) çırpıyoruz. Çırpmaya devam ederken üzerine yavaş yavaş toz şekeri ilave edip karıştırmaya 1-2 dakika daha devam ediyoruz. Yumurta ve şeker iyice kabardıktan sonra, başka bir kapta pudra şekeri, çekilmiş badem, kakao ve vanilya’yı karıştırıyoruz. Pudra şekerli karışımı, iyice kabarmış olan yumurtalı karışıma ilave ediyoruz ve spatula yardımı ile katı bir kıvam almaya başlayıncaya kadar yavaşça karıştırıyoruz.  (Çok sıvı olursa çekilmiş badem ekleyebilirsiniz)

Fırın tepsimize yağlı kağıt serip, karışımdan 2 cm.lik toplar halinde döküyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 15-20 dk. pişiriyoruz.

Afiyet olsun…

Reklamlar

2 thoughts on “Acıbadem Kurabiyesi

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s