Mantarlı Risotto

Malzemeler:

1 su bardağı risotto pirinci

1 su bardağı sıcak su

100 gr. mantar

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 adet tavuk bulyon (1 su bardağı sıcak su ve 1 kesme şeker içinde bulyon çözülecek)

2 yemek kaşığı parmesan peyniri

Karabiber

Hazırlanışı:

Mantarları ince ince doğrayıp, zeytinyağında kavuruyoruz. Ayrı bir tencereye pirinci ekleyip çok az sıcak su ile 1-2 dakika kavurup, çözülmüş bulyonu ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Pirinç suyunu çekmeye başlayınca, sıcak su ekleyip orta ateşte pişiriyoruz. (kıvamı dişe gelir olmalı). Kavurduğumuz mantarı, tereyağını ve karabiberi ekleyip 2-3 dakika daka kavuruyoruz. Parmesan peynirini ekleyip harmanlıyoruz. En fazla 10 dakika daha (suyunu çekmeli, lapa kıvamında) pişirip sıcak olarak servis yapıyoruz.

 

Afiyet olsun…

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s