Rasberry’li Kafes Turta

Malzemeler:

2 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

175 gr. tereyağ (eritilmiş)

2.5-3 su bardağı un

Taze meyve (iç)

*İç için öneriler; Rasberry, Blueberry, Elma, Kayısı, Şeftali,

Hazırlanışı:

Geniş bir kapta bütün tart malzemelerini karıştırıp sert bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. (Poğaça hamurundan biraz daha sert olacak). Hamuru biri diğerinden biraz daha büyük olacak şekilde ikiye bölüyoruz. Hamurlardan birini yağladığımız tart kalıbına çok kalın olmayacak şekilde yayıyoruz ve tabanına çatalla delikler açıyoruz. (ben kişiye özel tart kalıplarında yaptım) İçine meyvelerimizi koyup, kenara ayırdığımız hamurdan yarımşar santimlik şeritler kesip meyvelerin üzerine kafes biçiminde yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişiriyoruz. İster soğuk ister ılık servis yapabilirsiniz.

 

Afiyet olsun…

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s