Keşkek

Karadeniz de düğün yemeği olarak yapılan keşkeğe, tarifin orjinalinde tavuk yerine et konuluyormuş fakat bence arzuya göre; tavuk, et, hatta vejeteryanlar için mantar bile konulabilir. Eski usül tahta kaşık ile ezilen keşkek yapımına yeni teknolojide elektrikli el mikserleri hanımların imdadına yerleşiyor.

Yapımında ve tarifte büyük emeği olan Zeynep Abla’ya bir kere daha teşekkür ediyorum bu zor yemeğin yapımında bana yardımcı olduğu için 🙂

Malzemeler:

1 kg. buğday

1 kg. tavuk (haşlanmış)

1.5 lt tavuk suyu

Hazırlanışı:

Tavukları haşlayıp sularını ayırıyoruz. Bir gece önceden ıslattığımız buğdayı ve tavuğu derin bir tencereye alıp haşlanmaya bırakıyoruz. İyice kaynadığından emin olduktan sonra (4-4.5 saati bulabilir) El mikseri ile tavuk ve buğdayları karıştırıyoruz. Patates püresi kıvamına geldikten sonra altını kapatıp, sıcak olarak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun….

*Servis önerisi: Eritilmiş tereyağı ve kırmızı biber sosu ile servis yapabilirsiniz.

Reklamlar

2 thoughts on “Keşkek

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s