Tahinli Rulo

Çok pratik bir tarif olan ‘tahinli rulo’yu şerbet ekleyerek çok güzel ve kolay bir bayram tatlısına dönüştürmeniz mümkün…

Malzemeler:

1 su bardağı ceviz

5-6 çorba kaşığı tahin

2 çorba kaşığı şeker

2 çorba kaşığı zeytinyağı

10 adet baklavalık yufka

3 kaşık pudra şekeri

Hazırlanışı:

Cevizleri un haline getirmeden robottan geçiriyoruz. Tahin, şeker, zeytinyağı ve cevizi bir kabın içinde karıştırıp, tezgaha yaydığımız yufkaların içine harç olarak sürüyoruz. (2 kat yufka 1 rulo için ideal oluyor). Tahinli rulolarımızı 180 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Pişip soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.

*Şerbet (su+şeker) eklemeyi düşünüyorsanız tatlının fırından çıktıktan sonra soğumasını beklemeniz gerekiyor ya da şerbeti soğutmanız, ikiside sıcak olursa tatlınız hamur olabilir.

 

Afiyet olsun….

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s