Vol au Vent

Ben tabanını marketten hazır aldım, ama sanırım kendim yapsaydım daha taze ve güzel bir tadı olucaktı.

Malzemeler:

1 ufak kase haşlanmış tavuk

1 ufak kase dilimlenmiş mantar

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay bardağı krema

1 çay bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)

6 adet Vol au Vent tabanı (hazır)

Baharatlar

Hazırlanışı:

Dilimlenmiş mantarları zeytinyağında 5 dakika kadar çevirip, içine önceden haşladığımız tavukları ilave ediyoruz. Tavuk ve mantar 1-2 dakika piştiktikten sonra krema ve baharatları ekleyip yaklaşık 3-4 dakika sonra ocaktan alıyoruz. Kenarda tavuklu karışımın içine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip, hazır milföy (Vol au Vent) kaselerinin içine koyuyoruz. Harçlı milföyleri fırın tepsisine yerleştirip üzerleri kızarana kadar (yaklaşık 15 dakika) 180 derecede pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra üzerine peynir serperek sıcak olarak servis yapıyoruz.

 

Afiyet olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s