Zeytinyağlı Dolma

Malzemeler:

1 kg pirinç

1/2 yemek kaşığı biber salçası

4 büyük baş soğan

1.5 yemek kaşığı nane

1 su bardağı sıvıyağ

2 limon

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı pulbiber

Hazırlanışı:

Soğanları ince ince kıyıp, 1/2 su bardağı yağda kızarıncaya kadar kavuruyoruz ve biber salçasını ekliyoruz. Yıkanmış 1 kilo pirinci ekleyip kavuruyoruz. Arzumuza göre karabiber ve pul biberi ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Ateşten aldıktan sonra nane ekliyoruz.

Pirinçli karışımı yapraklara sarıp, tencereye döşüyoruz.

Kaynatılmış suyu dolmanın hizasına (2 cm. ) kadar ekleyip -kaynayıncaya kadar hızlı, kaynadıktan sonra kısık ayarda) pişirmeye bırakıyoruz. Pişmesine 15 dakika kala 2 limon’un suyunu ve 1/2 bardak sıvı yağı ekleyip 15 dakika daha pişiriyoruz.

Afiyet olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s