Zeytinyağlı Pırasa

Malzemeler:

500 gr. pırasa

2 adet havuç

4 yemek kaşığı pirinç

1 tatlı kaşığı domates salçası

1/2 limonun suyu

1/2 çay bardağı zeytinyağı

2 tatlı kaşığı şeker

Hazırlanışı:

Havuçları kızartıp, halkalar halinde doğruyoruz. Pırasaları ise parmak kalınğınlığın da doğradıktan sonra tenceremizi ısıtıyoruz.  Sıcak tenceremize zeytinyağı ve salçayıp koyup, kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Havuç ve pırasayı ilave ettikten sonra kavurmaya devam ediyoruz. Pırasaların üzerini kaplayacak kadar su, limon suyu ve şekeri koyup, tencerenin kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar pişiriyoruz. Pırasalar yumuşamaya başladığında, temizlenmiş pirinçleri ilave edip 10 dakika daha pişiriyoruz. Pırasamızı buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis yapıyoruz.

 

Afiyet olsun…

Not1: Limon suyu yemeğin pişme süresini uzatır fakat yemeğin lezzetini arttırır.

Not2: Pirinçleri en baştan yemeğe ilave

ederseniz lapalaşır.

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s