Çıtır Börek

Malzemeler:

Yufka

2 yumurta

2 yemek kaşığı un

1 demet maydanoz

1 kase tuzsuz beyaz peynir

Çörek Otu (veya susam)

Hazırlanışı:

Yufkayı masanın üzerine seriyoruz. Yufkanın üstte kalan yüzüne sivri fırça ile yağ sürüyoruz. Orta büyüklükteki çay süzgecinin 2 dolusu ile un’u yağladığımız yufkanın her tarafına eleyerek serpiyoruz. Bunun üzerine 2. yufka yaprağını seriyoruz. Yufkayı 8 üçgen parçaya bölüyoruz. Böldüğümüz parçaların üzerine maydanozlu peynir karışımından koyup, sigara böreği şeklinde sarıp tepsiye döşüyoruz. Üzerine yumurta sürüp, çörek otu (veya susam) serpip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

 

Not: Hazırlanan çıtır börek 1 gün buzlukta bekletildikten sonra çıkartılıp, buzlu şekilde hemen üzerine yumurta sürülüp fırına verilirse daha çıtır oluyor.

 

Afiyet olsun…

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s