Şeyma’nın Pratik Pastası

Malzemeler:

Vanilyalı Kek için;

185 gr. tereyağı

1 bardak pudra şekeri

1 çay kaşığı vanilya esansı

2 yumurta

2 bardak un

1/4 bardak süt

Çikolata Sosu için;

1 paket çikolata (isteğinize göre bitter veya sütlü)

200 gr. krema

3 yemek kaşığı su

1/2 paket beyaz damla çikolata (sos’un üzerine süslemek için)

Hazırlanışı:

Fırını önceden 180 dereceye ayarlayıp ısıtıyoruz. Genişçe bir kabın içinde tereyağı, pudra şekeri ve vanilya esansını krema kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Unu yavaş yavaş karışıma ekliyoruz. Elde ettiğimiz karışımı fırına girebilicek bir borcama döküp 25-30 dk. pişiriyoruz.

Çikolatayı küçük parçalara bölüp tencereye koyuyoruz. 3 yemek kaşığı su ekleyip yüksek ateşte eritiyoruz. Çikolatalar eriyince ocağın ayarını kısıyoruz ve kremayı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Krema ile çikolata iyice karışınca ocaktan alıyoruz.

Daha önceden hazırladığımız ve soğuttuğumuz kek’in üzerine döküyoruz. Soslu kekin üzerini dekore etmek için beyaz damla çikolataları serpiyoruz.

 

Afiyet olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s