Kabak Tatlısı

Malzemeler:

1 kg kabak

3/4 su bardağı toz şeker

3-4 karanfil

Ceviz

Hazırlanışı:

Kabakları yıkayıp,iri parçalar halinde doğrayarak tencereye koyuyoruz. Üzerine şekeri serptikten sonra karanfillerini ekliyoruz. Hiç su ilave etmeden kısık ateşte yarım saat pişiriyoruz. Bir müddet sonra kabağın sulandığını göreceksiniz. Kapağını açıp kuvvetli ateşte suyunu bir miktar çekmesini sağlıyoruz.Suyun tamamen tükenmesini beklemeden kapatıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Sunumunuzda ceviz ve kaymak kullanarak lezzetine lezzet katabilirsiniz…

Afiyet Olsun!

Reklamlar

2 thoughts on “Kabak Tatlısı

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s